Bli volontär! Du behövs!

Som volontär kan några timmar av din tid förändra en annan människas liv. Bli en del av vår värld!

Vi behöver volontärer inom alla våra verksamheter runt om på ön. Vi finns med öppna mötesplatser i Fårösund, Slite, Roma, Visby, Klintehamn och Hemse men gör även insatser över hela ön.

Vill du sortera kläder, baka, stå i kassan, städa, språkträna andra, vara medmänniska och/eller göra insater inom krisberedskapen? Listan kan göras lång och du kan vara med och påverka det du vill göra en insats inom.

Information Mötesplats, butik och café
Som frivillig butiksmedarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom resursmobilisering. Överskottet från intäkterna i second hand-butikerna går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. På Gotland fungerar också butikerna som mötesplatser med café där olika verksamheter och aktiviteter erbjuds.  
Exempel på uppdrag:

  • Bemanna kassa och café. Möta kunder och ge service. 
  • Sortera gåvor, prismärka och fylla på sortimentet i butiken dagligen. 
  • Skylta, städa och hålla snyggt. 
  • Göra mackor, baka etc

Kontakt Åsa Ingmansson, Affärschef
0498-288311
asa.ingmansson@redcross.se 

Information Språkcafé
Som frivillig inom Träna svenska bidrar du till att stärka människors förutsättningar att hantera och påverka sin situation. Språket är viktigt för att komma in i det svenska samhället. Lika viktigt är att umgås med andra och skapa nya kontakter. När vi träffas utgår vi från deltagarnas språknivå och intressen som kan vara olika från gång till gång. Det viktiga är att vi övar och hjälper varandra att utveckla språket, inte att kunna perfekt grammatik.

Kontakta Elisabet Lind, Samordnare
0498-288308
elisabet.lind@redcross.se

Information Krisberedskap
Vid olika kriser finns vi där om behovet finns Röda Korset är en beredskapsorganisation, som ger stöd på olika sätt till människor, som hamnar i oförutsedda situationer. Det kan vara vid bränder, inställda båtar, olyckor mm när det behövs en plats att samlas på, få dryck, något att äta, kläder, information eller annat – behoven styr från gång till gång. Vi ger också stöd till olika myndigheter i olika händelser där vi ger det medmänskliga stödet, så att t ex sjukvårdspersonal kan sköta det medicinska och räddningstjänsten fokusera på att släcka bränder.

Vill du bli en del av Gotlands beredskap?

Kontakta Mona Nylund, samordnare
0498-288310 
mona.nylund@redcross.se 

Vi ser fram emot ditt engagemang! Har du frågor kan du alltid titta in i någon av mötesplatserna. Eller ringa vår växel 0498-288300 eller mejla info.gotland@redcross.se 

POP-UP
Insamlingsaktivitet på Östercentrum