Nya öppettider i höst i second hand-butiken i Järpen

Vi testar att ha öppet tre pass i veckan och ett sorterarpass kvällstid under hösten i second hand-butiken i Järpen

Som ni säkert vet så har vi varit tvungna att stänga inlämningen under augusti för att komma i kapp med sorteringen. Vi får in så otroligt många gåvor så att vi inte hinner med att sortera. Det känns inte bra att vi hela tiden måste gasa och sedan bromsa inlämningen, vi behöver ett bättre flöde. Och vi behöver lägga mer tid på att ta hand om det vi får in. Det är ju fantastiskt att vi får så mycket och så fina saker.

 

Arbetsgruppen för second hand-butiken i Järpen hade möte i torsdags och beslöt att vi vill pröva att under hösten att ha öppet tre dagar/pass i stället för fyra och lägga in ett kvällspass på torsdagar då vi har stängt då vi endast sorterar, städar, ”stajlar” och hänger ut nytt i butiken. Vi tror att det här kan höja kvalitén på butiken och därmed försäljningen. 

Höstens öppettider

Vi kommer alltså att ha öppet måndagar kl 15 -18, onsdagar 11-14 och lördagar 12-15 som vanligt. På torsdagar har vi stängt, men ett pass 17-20 då man kan sätta upp sig för att fixa i butiken. Det är flera frivilliga som jobbar dagtid och har lättare att komma och hjälpa till kvällstid som har visat intresse för ett sådant pass. Det har också varit svårt att hinna med att sortera och städa under öppettid, då vi oftast har mycket kunder i butiken. Det här gäller from måndag den 19 augusti. 

 

Rea!

Arbetsgruppen beslöt också att ha 50 procent rea på alla kläder och skor i butiken idag lördag den 17 augusti och på måndag den 19 augusti. Det är ett sätt att försöka sälja så mycket som möjligt av det som finns i butiken för att skapa utrymme för höst och vinterkläder. Vi börjar successivt nu att hänga ut höst och vinterkläder och ta bort sommarkläderna inför skolstarten.

 

Vi har nu gjort i ordning lilla köket så det är mer överskådligt och ser trevligare ut. Vi har också fler skohyllor för vuxna. Nästa steg blir att rensa bland textilierna och hänga ut höst- och vinterkläder. Vi ska också under hösten jobba med utrymmet före lilla köket och sätta in enhetliga hyllor och bra belysning för alla prylar som ska stå där.

 

Världens Barn

Vecka 39-40 är det kulmen på Världens Barn-kampanjen som Röda Korset är en del av. Styrelsen för Åre kommuns rödakorskrets har tagit beslut om att alla intäkter från båda våra secondhand-butiker kommer att gå oavkortat till Världens Barn under dessa två veckor.

Vill du också vara med som frivillig och jobba i någon av våra second hand-butiker? Skriv till are@redcross.se 

Vi behöver dig!