Norrköpingsbygdens första hjälpen med i cykelloppet i Ödeshög

Sex personer varav en chaufför från Norrköpingsbygdens första hjälpengrupp var som vanligt på plats, i första depån i Ödeshög, under cykelloppet Vätternrundan, som genomfördes 14-15 juni. En hel natts arbete med skadade och frusna cyklister som behövde hjälp, för att kunna fortsätta loppet. En del cyklister blev tyvärr tvungna att bryta loppet, då hälsan alltid kommer i första hand. Vi hade även detta år gott samarbete med mc-ambulansen. De är ett utmärkt koncept vid denna typen av motionslopp.Skavsår, skrapsår, krossår i ansikte och tyvärr några hjärnskakningar, var det några av de omhändertaganden som utfördes.

 Sedan fick vi vara kreativa för att hjälpa några väldigt frusna cyklister, så de kunde fortsätta loppet och invänta värmen när solen gick upp. Med ugnsfolie och tubgas! kan man motverka avkylning, när fartvinden blir kall.

Vätternrundan på 31,5 mil är världens största motionslopp på landsvägscykel. I år deltog nästan 23 000 cyklister med deltagare från hela världen. Loppet ingår i den Svenska klassikern och nästa år, 2025 är det 60 års jubileum. Då ska givetvis Norrköpingsbygdens första hjälpengrupp vara på plats i Ödeshög depån igen. Alla som kommer i mål är segrare, då de har övervunnit sin inre bromskloss. 31,5 mil på cykel är låångt!

   Åsa Trygg